Udruga za Chen Taijiquan Zagreb

Početak

Qigong
Taijiquan


Chen Xiaowang
/grandmaster/

Chen Jun

Treninzi
Seminari

InspiracijaKontakt

Grandmaster Chen Xiaowang
Radionica Qigonga i Taijiquana
Zagreb 02. 07. - 05. 07. 2011.

Velemajstor Chen Xiaowang je 19. Generacija Chen porodice Taijiquana i glavni nositelj i čuvar stila. On je jedan od rijetkih nositelja najvišeg zvanja (9. Duan Wei) potvrđenog od strane 'KINESKE WUSHU ASOCIJACIJE' za postignuća u Taijiquanu kao i zbog izuzetnog doprinosa u promoviranju i razvoju Chen stila taijiquana u Kini i u svijetu.

Subota i nedjelja, 02. i 03. 07. 2011. - Yin Yang Qigong
Qigong vježbe su najbolji i najučinkovitiji način, pristup, za preveniranje bolesti. No te vježbe se mogu koristiti za liječenje i oporavak nakon boilesti. Jedna od dobrobiti ovih vježbi je povezivanje duhovnog i fizičkog, gdje se umne i fizičke snage međusobno prožimaju i stvaraju pretpostavku za zdravlje i sreću. Zahvaljujući redovitosti i ustrajnosti u vježbanju u stanju smo osjetiti neuravnoteženost prije nego se to manifestira na tjelesnoj razini.

Ponedjeljak, 04. 07. 2011.
Osnove Taijiquana, Zhang Zhuan qigong
korekcija
19 Forma 1. Dio - Aplikacija i Fajin
Zhan Zhuang - stojeća meditacija (stojeći Qigong - korekcija). Temeljna
pripremna vježba, ''preparation most important'' kako to kaže Velemajstor Chen,
veza sa namatanjem svile, formom i fajin tehnikama - objašnjenje uz
demonstraciju.

Utorak, 05. 07.2011. - stara Laojia forma
Uvid u treniranje forme - ''Three kinds of motion'' s primjerima iz 1. i 2. dijela forme
Vježbanje forme, vezano uz radionicu Ponedjeljak i/ili Utorak, je najvažniji dio Taijiquan treningabez obzira da li se radi o naprednom ili početnom stupnju. To je put ka 'xia gongfu' (put do najviših razina kungfu-a). Potražite to sa Chen Xiaowangom dok vas vodi kroz vježbanje Kratke i Duge forme.

Radionica će produbiti vaše spoznaje o unutarnjoj dinamici chija i jina tokom prakticiranja forme i tako će te na pravi način izgraditi suštinsku unutarnju snagu (gongli). "I to ćete jasno vidjeti u Taijiquanu Chen Xiaowanga: bujanje, kovitlanje i pucanje rječnih obala."

Želja nam je da i ova radionica bude nadahnuće onima koji vježbaju Taijiquan, ali i poticaj onima koji će to tek započeti - bez obzira na životnu dob i iskustvo u vježbanju.

Za informacije i predbilježbe - koristite e-mail ili telefon/mobitel
morkitz@gmail.com, mandjus@gmail.com, nevenbra@yahoo.com
Tel. 01 298 1396(ostaviti poruku);
Mob. 098 234890; 091 5755 105; 095 5575454
mandjus@gmail.com
morkitz@gmail.com

Pročitajte više ovdje (termini i sadržaj radionice)

__________________________________________________________

Raspored redovitih treninga 2010.pdf
Zagreb, Tkalčićeva i Opatovina

Qigong i Taijiquan se upražnjavaju kao rekreativne vještine sa cjelovitim terapeutskim učinkom uz mogućnost učenja borilačke primjene (aplikacije stavova iz formi, push hands - Tui Shou, mač, koplje)

Vježba se u skupinama od 5-15 ljudi a poduka se prilagođava kako bi bila primjerena profilu, odnosno dobi i mogućnostima polaznika. Programi se provode pod vodstvom ovlaštenog insturktora od strane svjetske udruge Chen Taijiquana (Chen Xiaowang World Taijiquan Association)


 

Povoljan utjecaj Taijia na opću fizičku i duhovnu stabilnostu uz pozitivne učinke u svim područjima života potvrđen je brojnim istrađivanjima i rezultatima.

Ovdje pročitajte detaljnije o treninzima.

 

Share

 

 

 

"Želim znati možeš li biti s radosti, mojom ili svojom, možeš li plesati s divljinom i dopustiti da te zanost ispuni do vrhova prstiju, a da nas ne upozoravaš da pazimo, da budemo realni, da ne zaboravljamo svoja ograničenja kao ljudska bića."

Oriah Mountain Dreamer, Poziv